"Aku nak Cantik sebb itu aku pakai Contact Lens. Tapi Tak sangka Mata aku Jadi Hampir Buta Sampai begini .......

loading...

Mata nyaris buta gara-gara pakai contact lens, sebab nak cantik

Mata nyaris buta gara-gara pakai contact lens, sebab nak cantik

Mata nyaris buta gara-gara pakai contact lens, sebab nak cantik


Ngeri baca pengalaman dari wanita ini. Walaupun kedua-dua belah matanya nyaris buta disebabkan contact lens, namun mangsa enggan menyalahkan penggunaan contact lens 100%. Sebaliknya menganggap kejadian itu merupakan 'teguran' dari Allah untuk dirinya.

ARTIKEL MENARIK:
1. Biodata & Gambar Norfarihan Baharudin Remaja Panjat Mercu Tanda Ipoh
Bukan pengguna tegar contact lens. Sekadar pakai untuk melawa sahaja, bukan rabun.
1.png

"Pakailah, baru nampak lawa. Orang dah start kenal kan, siapa aku"
2.png

Tiba-tiba mata mula menjadi kabur, tak nampak. Terus dapatkan rawatan di klinik.
3.png

4.png

Tiba-tiba rasa menyucuk, sakit sampai terjerit-jerit. Langsung tak boleh nak buka mata
5.png

"Allah, luka seluruh mata, kedua-dua biji mata pulak tu" - Doktor
6.png

"Adik, Allah kurniakan mata kat kita ni dah elok dah. Kenapa nak ubah ciptaan Allah?" - Doktor
7.png

"Luka dan terkoyak, hampir kena mata kecil di tengah" - Doktor
8.png

Dalam kepala dah risau, gelap masa depan kalau mata menjadi buta
9.png

"Susahnya hidup kalau dah buta," terbit rasa menyesal dan banyakkan berdoa agar mata kembali pulih.
10.png

11.png

Doktor beri tiga kemungkinan yang berlaku menjadi punca mata mangsa luka dan kabur
12.png

"Contact lens sekadar asbab, sebenarnya Allah rindukan Kakfie"
13.png
Setelah membaca pengalaman ngeri wanita ini, masihkah anda mahu memakai contact lens walaupun mata anda tidak mengalami sebarang masalah pengelihatan? Jangan hanya kerana cantik, anda mengabaikan soal keselamatan/kesihatan. 

loading...

0 Response to ""Aku nak Cantik sebb itu aku pakai Contact Lens. Tapi Tak sangka Mata aku Jadi Hampir Buta Sampai begini ......."

Post a Comment

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close