Bayi Perempuan Maut DiMakan Hidup-hidup Oleh Tikus

loading...
Bayi Perempuan Maut DiMakan Hidup-hidup Oleh Tikus
JOHANNESBURG - Seorang bayi perempuan berusia tiga bulan maut selepas dimakan hidup-hidup oleh seekor tikus gergasi selepas mangsa ditinggalkan ibunya seorang diri di rumah.
Bayi Perempuan Maut DiMakan Hidup-hidup Oleh Tikus

Menurut laporan Mail Online, kejadian itu berlaku di pekan Kathelong dekat ibu negara Afrika Selatan apabila ibu mangsa yang baru pulang dari menghadiri parti menyedari anaknya mati akibat dimakan tikus.
Insiden itu membangkitkan kemarahan orang ramai yang menggesa ibu berusia 26 tahun tersebut dipenjara dan kini wanita terbabit ditahan pihak polis atas tuduhan berlaku cuai dalam menjaga anak.
Bagaimanapun kembar mangsa yang merupakan bayi lelaki terselamat daripada menjadi mangsa bahaman tikus tersebut kerana ibunya turut membawa dia bersama ke parti berkenaan.
Mengulas tentang kejadian tersebut, seorang jiran wanita itu berkata, bayi perempuan berkenaan mungkin mati dalam keadaan yang amat menyakitkan.
"Lidah, mata dan jari bayi itu habis dimakan oleh tikus.
"Selain itu, badan mangsa juga penuh dengan kesan digigit tikus. Ibu mangsa wajar dipenjarakan dan dia tidak layak menjadi seorang ibu," kata jiran berkenaan yang enggan dikenali.
Pegawai polis Kathelong, Kapten Mega Noble mengesahkan penahanan wanita tersebut yang dipercayai keluar berparti ketika kejadian dan meninggalkan anaknya seorang diri.
"Saya juga mengesahkan bayi perempuan itu maut akibat dimakan tikus dan ibu mangsa akan didakwa di mahkamah pada tahun depan," katanya.
loading...

0 Response to "Bayi Perempuan Maut DiMakan Hidup-hidup Oleh Tikus"

Post a Comment

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close